FAQ

WAT ZIJN HET RETOURZENDING-, UITWISSELING- EN TERUGBETALINGSBELEID?
We accepteren retouren binnen 7 dagen na aankomst. Wanneer u het product ontvangt en een defect ontdekt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Maak een foto en geef een beschrijving van het defect dat u vindt. Het horloge mag geen kras hebben, er mogen geen schakels worden verwijderd, de lederen band mag niet worden afgesneden en er mogen geen onderdelen worden vervangen.
U kunt losse onderdelen vinden die mogelijk door verzending zijn. Maar we zijn blij dat het horloge weer bij ons is teruggekeerd en is opgelost. Hoe dan ook, u kunt contact met ons opnemen bij de eerste handfixing die u misschien zelf kunt doen voor minder tijdrovend werk.
Als u het horloge na 7 dagen wilt retourneren, krijgt u een restitutiepremie van 10%.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER VERZENDING:
WAT ZIJN DE VERZENDKOSTEN?
Verzending is gratis voor de meeste landen over de hele wereld, voor een niet-vrije landenlijst. We bieden echter verzendopties voor klanten die te maken hebben met hun douanekosten.
Voor de Europese landen bieden wij verzending aan vanuit ons verzendkantoor in het VK met een toeslag van $ 25,00 USD. Aangezien het pakket wordt verzonden vanuit het VK, hoeft de klant geen douaneheffingen te betalen voor het ontvangen van pakketten vanuit het buitenland.

ZOU IK AANSPRAKELIJK ZIJN VOOR EXTRA KOSTEN ZOALS BELASTINGEN / PLICHTEN OF ENIGE ANDERE VERBAND HOUDENDE KOSTEN?
Als u kiest voor verzending vanuit de VS / VK, hoeft u geen cent te betalen voor het ontvangen van het pakket. Onze uitcheckpagina is de laatste fase van het bedrag dat u niet hoeft te betalen.

HOE LANG GAAT HET OM HET HORLOGE TE KIEZEN VANAF DE TIJD DIE IK BESTEL?
Houd rekening met 24-36 uur voordat uw betaling wordt goedgekeurd. Zodra de betaling definitief is, worden uw producten gesorteerd, verzonden naar de definitieve QA en vervolgens naar de verpakking. Voor gratis verzending ontvangt u het pakket binnen 7-10 werkdagen. Voor verzending vanuit het kantoor in het VK, 10-14 werkdagen na goedkeuring van de betaling toestaan.

LEVERT U OVERZEE?
We leveren onze horloges aan de meeste delen van de wereld.
Noord-Amerika – Alle staten en Canada.
Zuid-Amerika – We leveren aan Brazilië, Mexico, Chili en Argentinië
Europa – We leveren aan het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Griekenland, Spanje, Duitsland, Ierland, Nederland, Zweden, Slowakije en België.
Midden-Oosten en Azië – We bezorgen in Koeweit, Dubai en Japan.
Klanten die hun bovengenoemde landen niet hebben, kunnen contact met ons opnemen voor aanvullende informatie. Voor de volledige lijst met landen die we verzenden, bezoekt u onze verzendafdeling.